Oktober 2019 „Maand van de Geschiedenis“ ook in de Zeehelden Bibliotheek!

26 oktober – Lezing door Jan van Wandelen, medewerker Haags Gemeentearchief. Klik hier voor meer info.

Lezingencyclus Peter Sloterdijk

Onlangs is Peter Sloterdijk uitgekozen als meest invloedrijke intellectueel van het Duitstalige gebied. Daarbij komt dat zijn verrassende filosofische, niet-argumentatieve benaderingen en werken vol met literaire vondsten de lezer prikkelen en verrijken. Als „denker op het toneel“, als diagnosticus van de huidige tijd gaat hij ook met de (inter-)nationale media in gesprek over een breed scala aan onderwerpen van informatiemanagement, kunstsysteem, immigratie, tot Europa, politiek, religie. Reden genoeg om eens kennis te maken met deze denker en schijver!

De Zeehelden Bibliotheek organiseert in samenwerking met de Duitse Bibliotheek in najaar 2019 (data) een reeks van drie bijeenkomsten, waarbij o.l.v. Philo Gruisen Duitse teksten van Sloterdijk intensief en actief in het Nederlands worden besproken.

Philo Gruisen is goed bekend met alle werken (boeken, essays) van Sloterdijk. Vanwege haar liefde voor en studie van de filosofie, kunst en de Duitse taal is zij bezig met de vertaling van een bundel van essays over kunstfilosofie van deze auteur. Zij begeleidt ook al enige jaren een gespreksgroep bij de Haagse kunstkring.

De avonden vinden plaats op 23 oktober en 6 en 27 november .

Entree gratis